Encesa de lluïment de la Colla Jove al Correfoc Infantil i Jove de la Nit de Foc.

La Nit de Foc és l’actuació més important i emblemàtica de l’entitat, ja que és l’acte més veterà i on més seccions gaudeixen de la seva trobada pròpia. Se celebra un dissabte als voltants del 16 d’agost (dia de Sant Roc, patró del poble).

Aquest acte neix abans que l’entitat, pel fet que la colla va agafar el relleu del primer correfoc de Festa Major del poble (1986) que es va dur a terme l’any anterior a la fundació del Ball (1987), tenint llavors un any més que nosaltres.

Encara que en un inici no tenia aquest nom i ha anat variant la seva estructura i forma amb el pas dels anys, actualment la Nit del Foc engloba 4 actuacions: 

La Plantada de Bestiari: Es realitza a la plaça Catalunya i compta amb la participació de totes les bèsties que actuen als dos correfocs.

La Tabalada: Transcorre des de la plaça Catalunya fins a la plaça de l’Església, on inicia el primer correfoc (el Correfoc Infantil i Jove).


El Correfoc Infantil i Jove: Comença a la plaça de l’Església (on es du a terme una carretillada i els lluïments) i transcorre amb la cercavila per 4 recorreguts, finalitzant a diferents llocs de la vila. És la trobada oficial de la Colla Jove i de Lo Roc i compta amb la participació d’aquests i de 5 colles de Diables i 2 bèsties més (aprox.).

El Correfoc: Transcorre amb la cercavila pels 4 recorreguts anteriors i torna a finalitzar a la plaça de l’Església (on es du a terme una carretillada, els lluïments i l’espectacle de pirotècnia final). És la trobada oficinal de la Colla Vella i Lo Muriac i compta amb la participació d’aquests i de 5 colles de Diables i 3 bèsties més (aprox.).

Carretillada del Correfoc de la Nit de Foc.

Vols conèixer més actuacions pròpies?