LA BÈSTIA

Lo Muriac es crea a la dècada del 2010 com un prototip d’una bèstia futura de la colla. Finalment, s’ha convertit en una bèstia oficialment, gestionada per La Vella.

Participa en carretillades i cercaviles, així com a trobades de bestiari. Disposa de deu punts de foc amb possibilitat d’ampliar-se a dotze i és ballat per un únic portador.

El 2021, se sotmet a una reforma per millorar l’estructura i la seguretat, tant del Diable com dels espectadors. A més, tot i que originalment era negre, es va aprofitar la reforma per a incorporar-hi els colors de l’entitat.

Celebra la seva trobada, el Correfoc, dintre de la Nit de Foc que organitza l’entitat a la Festa Major de Sant Roc, als voltants del 16 d’agost. A banda, actua per intercanvi en diverses poblacions de Catalunya i el País Valencià.

Lo Muriac a Sagunt, l’any 2023.

EL VESTUARI 

El vestuari de Lo Muriac es crea a la dècada de 2010. Aquest vestit manté el disseny general de la colla, però canvia l’ordre dels colors. Originalment, aquest disseny es crea amb una finalitat organitzativa, per a ocultar totes aquelles persones que, tot i formar part del correfoc, no han de cridar l’atenció; motiu pel qual tenen el negre com a predominant.

El 2023, aquest vestuari que quasi es trobava en desús, passa a ser el vestuari oficial de Lo Muriac, que fins aleshores lluïa el vestit de Diable tirador comú.

Vestuari de Lo Muriac.

Vols saber més de la Colla Vella?